School

CBS (wat staat voor Christelijke Basis School) ‘De Wynroas’ is niet zo maar een naam, maar een naam met een ‘diepere betekenis’. Vertaald in het Nederlands wordt de naam: Windroos of Kompasroos; een onderdeel van een kompas, de schijf met de 32 windstreken. Een instrument wat voor veel mensen onmisbaar is.

De naam Wynroas kan als schoolnaam op twee manieren worden uitgelegd:

De leerlingen komen uit alle (wind)richtingen naar de school die op een prachtige locatie staat, namelijk ongeveer in het midden van Harkema. Het gebouw is eigenlijk het midden van het kompas: de naald. Op school leren de leerlingen veel dingen: rekenen, taal, schrijven, maar bijvoorbeeld óók hoe je met elkaar omgaat, wat zegt de Bijbel hierover?

Na een periode van meestal acht jaren gaan de leerlingen wéér allemaal een bepaalde (wind)richting uit en laten De Wynroas achter zich. In die Basisschooljaren wil De Wynroas een plaats zijn, waar de leerlingen richting wordt meegegeven. Een plaats waar ze hemel- en aardebagage meekrijgen voor hun leven. CBS De Wynroas wil zo aan de basis staan en kinderen die dingen meegeven, zodat ieder kind op zijn/haar manier en niveau de richting in de wereld kan bepalen en goed kan volgen.

 

Adresgegevens

CBS De Wynroas
Ikeloane 10
9281RB Harkema
Postadres: Postbus 20, 9280AA
tel: 0512-361711
Email: wynroas@noventa.nl