Maandag 10 november kregen de gehele groepen 6 en 8 les een gastles over
Vandaag hebben we meegedaan aan het nationaal schoolontbijt!  
De wet "Werk en Zekerheid"heeft grote (financiele) gevolgen voor het
Meester- en juffendag
Fotoalbum
kerstkuier
kerstkuier

Prachtige sfeer tijdens geslaagde kerstkuier van CBS "de Wynroas

 

Na vele weken van voorbereiding door de kerstcommissie, leerkrachten en leerlingen wer dhet deze week erg spannend. Zouden de weergoden ons goed gezind zijn? En kan de kerstwandeling doorgaan? Tot de laatste dag werden alle zaken klaargezet en werd er 's middags besloten om het door te laten gaan. Keizer Augustus en 1 van zijn herauten ontvingen de eerste kinderen in 1 van de lokalen van de bovenbouw. Hier is de start van het kerstverhaal, dat begint met de volkstelling van keizer Augustus. Om half 7 startte de eerst (van 13) groep van ouders met hun kinderen vanuit de centrale hal in de Wynroas. Hier vormden een groep van ongeveer 30 kinderen een engelenkoor en zongen prachtige kerstliederen. Vervolgens ging de tocht over het plein richting het fietspad bij de Flearen en dan op naar de Ikeloane. Via de Ikeloane ging de wandeling naar de Boekweitstrjitte om dan via de Hjouwerkamp, waar de herders over hun schaap waakten, naar de Nijebuorren te reizen.  Hier op de kruising liepen Jozef en Maria met hun ezel op hun zoektocht naar een slaapplaats. De route ging verder langs de Nijkamp, waar een overvolle herberg ook geen slaapplaats bood. Vervolgens werd er een bezoek gebracht aan de "Bôge", waar koning Herodes deze avond de scepter zwaaide. Vanuit de "Bôge" ging de reis verder over de Warmolstrjitte naar de VGKN kerk, waar drie wijzen met een koor en prachtige muziek werden aangetroffen. Om tot slot weer naar de Wynroas te gaan. hier vond men Jezus en Maria in een stal. Het kleine kindje Jezus was hier ter wereld gekomen. Ter afsluiting was er in de grote hal van school koffie, chocolademelk en theemet daarbij heerlijke lekkernijen. Met elkaar was er wel voor meer dan 700 persoen aan cakes, cupcakes, koeken etc gebakken. Hiervoor langs deze weg ook heel hartelijk dank. Uw/jouw bijdrage was fantastisch. Ook bedanken we een ieder die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan deze prachtige avond.

 

Team "De Wynroas"

 

 

 
kerstkuier Sinterklaas groep 4b/5a sinterklaas groep 6a Sint 2014 Foto impressie knutselles groep 4/5 schoenmaatjes gezocht fitfoodfunbus juffenfeest 3b/4a Hele school
 
Bekijk ons archief
Welkom op de site van de Wynroas

Hartelijk welkom op de website van Christelijke basisschool “De Wynroas’ in Harkema.

Onze naam : “De Wynroas” (vertaald in het Nederlands:  “Kompasroos”) wijst naar het instrument wat onmisbaar is om richting te geven in het leven

Onze missie is : “Wij willen in een geborgen sfeer de kinderen naar eigen kunnen laten ontwikkelen en laten presteren, waarbij ze een eigen stuk verantwoordelijkheid leren dragen”

 Samen geven naam en missie aan dat wij meer willen dan de kinderen alleen te leren lezen of rekenen.

 U kunt een kijkje nemen in onze school door o.a. fotopagina’s te bekijken, de nieuwsbrieven en de  informatie rond activiteiten lezen.

Ik wens u namens alle medewerkers veel plezier bij het bezoek aan onze site !

 

Jan Reinsma (directeur)

 

 

Let op!

Maandag 10 november kregen de gehele groepen 6 en 8 les een gastles over gezonde traktaties, gezond gedrag en het belang van bewegen. Dit alles werd gedaan in de "Fitfoodfunbus". De kinderen werden in twee groepen gescheiden. De ene groep ging eerst met een "Ren je rot"vragenquiz aan de slag waarbij de hartslag voor en na intensief bewegen. In de bus bus maakten de kinderen een lekkere traktatie voor zich zelf van vruchten en fruit. Een gezellige en leerzame middag. Voor een foto-impressie zie ook het fotoboek van onze site.